fbpx
Резервирай

Концепция или Еманципация

||Концепция или Еманципация

Светлина и витамин Д3 за безплодие.

Независимо как изглежда, как се чувства, как се държи, или какво притежава един човек, той е изпитвал сексуално влечение и е бил сексуално привлекателен. Природата го е направила привлекателен като Мъж или като Жена според способността му да опложда, съответно да зачева. Физиката, химията, любовната лирика или изобразителното изкуство по един или друг начин третират половите белези на мъжа и жената, на слънцето и земята, на светлината и материята. Всички суперлативи за ‘любовта’ са възхвала на половото (между два полюса) привличане и вариации на тема ‘Можем ли ние двамата да достигнем до някаква концепция’. На латински ‘концепцио’ означава зачевам и отразява, както сексуалния акт между животни, така и ефективното споделяне на идеи между хора. Физическият резултат от концепцията е създаване на потомство, психическият, раждане на нова идея и начало на реализацията и. Ето защо двойките, на които някакси ‘липсва концепция’, не могат да заченат въпреки изрядното състояние на детеродните си органи. С времето способността на мъжете и жените да оплождат и зачеват, съотвено да творят и възприемат концепции започва да закърнява. Мъжете започват да стават по-пасивни и по-трудно ‘раждат’ нещо ново, оплождащата им способност залинява. Жените, обратно стават ‘по-мъжествени’, по еманципирани и по-трудно схващат нови концепции, възприемчивостта им намалява. Този психичен процес се съпровожда от естествено обратно биологично развитие на яйцата при единия и другия пол. Може ли да спре упадъкът? Може ли промяна на концепцията в главата, да доведе до концепция в кревата. Могат ли новите концепции да предпазят яйцата от разваляне? Ако порочните психични стереотипи водят до дефицит на витамини и минерали, необходими за изхранването на яйцата, има ли добавки за зачеване?


“Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, а ще има светлината на живота.” – Йоан 8:12

Вероятно всички знаят, че любовта възпявана от поп-фолка и Христовата любов от евангелието, не са едно и също нещо, но никой не знае, коя от двете всъщност, води до зачеване или концепция. Прекаленото пристрастяване към секса води до проблеми с ‘концепцията’ в живота, а прекаленото ‘концептуализиране’ до проблеми в секса. Хиперсексуални мачовци не могат да оплодят една яйцеклетка, а интелектуалци с много идеи страдат от импотентност. Когато в мъжката част от уравнението на една двойка липсва концепция, женската част се отплесва и не може да изпълни биологичната си функция. В неовладян порив да запълни празнотата, жената неволно продължава да ‘скопява’ мъжа, поемайки неговите занемарени отговорности. При тази размяна на ролите, жената губи и собствената си плодовитост. Осъзнала слабостите на мъжа, някъде дълбоко в себе си, тя не иска да зачене с неговото семе. Липсата на уважение към мъжа я прави твърдоглава, независима и манипулативна. Прави я образец на еманципация. Тя не позволява да я контролират (от лат. emancipacio – свободен от контрол ), но иска тя да контролира. Подражава на мъжете и започва да се справя с всичко, включително и с това, което те не могат, но неусетно губи способността си да изпитва любов и я заменя с консумация. На мястото на Христовата любов идва поп-фолка, инстинктът се превръща в амбиция, светлината се замененя от материя. Когато има светлина в една връзка има Христова любов, има и концепция. Когато жената зачене и роди, Христовата любов се проявява като майчина любов – най-разпространената и силна безусловна любов, практикувана без никакво религиозно образование. Ако светлината угасне, остават самотни деца и родители…

“Без слънчевата светлина и топлина Земята би била мъртва, студена, безводна и безплодна пустиня” – от учебник по география.

Да си промениш съзнанието е по-трудно, отколкото да седнеш и да се наядеш. Но тъй като насилствената промяна на съзнанието води до безплодие, а яденето често води до преяждане, на помощ са се появили диетата и добавките. Колкото и невероятно да звучи, те лекуват, като променят съзнанието. Неслучайно, метафората за съзнание е ‘светлина’, а естественият хормон в човешкото тяло, който се синтезира под нейното въздействие е витамин Д. Този хормон е наречен витамин заради многостранното му действие и тежките поражения които предизвиква липсата му. Няма орган и система, неподвластни на действието на витамин Д. Той директно повлиява съзнанието, мозъка и нервната система. Един от най-успешните протоколи за лечение на множествена склероза се състои в приемане на огромни дози витамин Д. Приемането му може да предотврати и да доведе до обратно развитие на болести като Алцхаймер, Паркинсон, аутизъм, депресия и шизофрения. Регулира кръвното налягане, предотвратява инфаркт и инсулт, възстановява увредите на кожа, сухожилия, мускули и кости. Присъства под една или друга форма във всички ефикасни препарати за кожни проблеми и остеопороза. Намалява инсулиновата резистентност при диабет втори тип и стимулира клетките на панкреаса при диабет първи тип. Действа без странични действия и по-мощно от лекарствата за хипертония върху системата ренин-ангиотензин, включваща хипофиза, черен дроб и бъбреци. Предизвиква директна апоптоза или клетъчна смърт, на изродените клетки при рак на гърдата, простатата, дебелото черво и панкреаса.

Универсалният механизъм в действието на витамин Д.

Витамин Д възстановява лигавицата на храносмилателният тракт и запълва образувалите се ‘дупки’ между клетките в тънкото черво, които според съвременните разбирания на медицината са в основата на автоимунните заболявания. Така както възстановява кожата, синовиалните мембрани и лигавицата на стомашно-чревния тракт, така той възстановява и лигавиците в женската полова система, като я прави по-благосклонна и възприемчива за сперматозоиди. Така той предотвратява възпалението и в обратен ред помага за възстановяването на всички отклонения, включително и тези в съзнанието, довели до неразположението. Ниски нива на витамин Д са установени при почти всички автоимунни заболявания, рак, затлъстяване, артрит и диабет. Според последните изследвания степента на зачеване при жени с ниски нива на витамин Д е четири пъти по-ниска от жени с високи нива на витамин Д в кръвта. Жени третирани с витамин Д за няколко месеца са имали подобрена овулация, ниска кръвна захар и ускорен метаболизъм. Приемането му с мазнини се благоприятства, тъй като е мастно разтворим витамин. Светлината стимулира ендогенният му синтез. В миналото липсата на слънчева светлина е причинявала дефицит на витамин Д и рахит, в днешно време, автоимунни заболявания. В миналото, настоящето и в бъдеще, стремежът към светлината и необходимостта от витамин Д ще остане. Внасянето на витамин Д компенсира липсата на светлина и помага да се осъзнае значението и. При наличие на светлина в живота, човек свободно гради и възприема концепции. Със или без деца, тази негова способност го прави винаги привлекателен в общуването.  Всяко ново начинание в живота му се превръща в раждане и отглежане на дете, което има нужда от любов и внимание…

About the Author:

Avatar
Лекар и пациент, специалист по психо-соматични заболявания.