fbpx
Резервирай
Кафява стая 206 Папа Хризантеме / Зеленото домино2018-11-21T16:09:30+02:00

206 Папа Хризантеме / Зеленото домино

  • Невероятна гледка към дъбовата гора

  • 42 инчов LED телевизор

  • Южно изложение

  • Инфрачервена топлина от кварцов камък

  • Уютен мокет

Папа хризантеме ЛУИС КОМФОРТ ТИФАНИ Цветно стъкло Музей Орсе, Париж Анри Мари Реймонд дьо Тулуз-Лотрек-Монфа или просто Анри дьо Тулуз-Лотрек (24-ти ноември 1864 – 9 септември 1901) е френски художник, автор на гравюри, чертожник и илюстратор, както и един от най-известните художници на пост-импресионистичния период , През 1895, търговецът на картини Зигфрид Бинг (1838-1905) превръща си известната парижка галерия, посветена на изкуствата на Далечния изток, в предприятие със значително име на L’Art Nouveau (Л’Ар Нуво), насоченo към насърчаване на приложните изкуства в индустрията. Строителството, обединяващo всички техники, е било показвано в помещения, изложени като жилищен интериор, проектирани и декорирани от авангардни художници като Анри ван де Велде, Пол Рансон и Морис Денис. След това Бинг се завръща от пътуване до Съединените щати, където е бил изпратен от директора на изящните изкуства. Там открива, че произведенията на Луис Комфорт Тифани (1848-1933), създател на нов стил върху стъкло, наречен favrile стъкло или американски очила, които оказват влияние на цвета и разсейването на светлината. 

Развълнуван, Бing задава на няколко Набис художници и Тулуз- Лотрек да нарисуват десет стъклописи в Ню Йорк от Tiffany. Стъклописът играе важна роля в съживяването на интериора. Те са готови през пролетта на 1895 и този е един от тях. Зеленото домино 1913г. АЛБЕРТ БЛОХ Алберт Блох е художник на международно и местно ниво. Свързван е с германската експресионистка група Der Blaue Reiter (Синият конник), докато живее в Мюнхен. По-късно работи като ръководител на катедрата по живопис и рисуване в Университета на Канзас. Зеленoто домино, рисувана в Мюнхен, разкрива страстта на Блох да изразява ефекта и силата на опростените форми и интензивния цвят. Любопитните личности, които заемат това ярко оцветено, призматично фрактурирано пространство, се основават на герои от 16-ти 17-ти век от италиански импровизаторски комедиен театър. Ярката централна фигура, чието име носи картината, носи и съвременна нотка. Тя отдава почит на известен певец, изпълнител в популярено кабаре и още руска танцьорка, която подобно на Блох, е била част от Der Blaue Reiter.

Кафявото е цветът на земята. Издава необходимост на бъдеш “приземен”. То символизира стабилност, благонадеждност, издържливост. Асоциира се с мъдрост и дълголетие.