fbpx
Резервирай
Червена стая 305 Бял облак, Вожд на Айова2018-11-21T16:10:37+02:00

305 Бял облак, Вожд на Айова

  • Невероятна гледка към дъбовата гора

  • 42 инчов LED телевизор

  • Южно изложение

  • Инфрачервена топлина от кварцов камък

  • Уютен мокет

Бял облак, Вожд на Айова 1845г. Джордж Катлин Националната художествена галерия   Това е портрет на Mew- hu- she- kaw (известен също като Бял облак и Безстрашно сърце). Като един от лидерите на американските индианци през 1844-45 година от племето Айова, той позира за американския художник Джордж Катлин. От средата на 19 век племето Айова е било изселено от териториите си в източната част на Айова, малък резерват в Югоизточна Небраска, по силата на Закона за индианското преселване от 1830. Като редица договори преди това Закона за Индианското Преселване цели да разреши най-трудния аспект от конфликта между американските индианци и европейските заселници, а именно контролът над тези земи. Индианците вярвали, че никой не може да “притежава” земята, но американските заселници се опирали на Европейската концепция за правото на частна собственост. Белите заселници бързо увеличавали броя си и искали да се сдобият със земя западно от Мисисипи, където индианците обитавали обширни области. 

Закона за индианското преселване лишава индианците от възможността да изявят правото си на обитаване на техните потомствени територии и след това не успява да ги предпази в резерватите, в който са били преместени. Географски преместването нанася страхотен удар върху живота на индианците. Лишени от техните земи, в които ловуват с цел препитание, индианските народи стават все по-бедни. Бял облак се превръща в герой за индианското племе Йова, като полага неимоверни усилия, за да оцелее неговият народ. 

Червеното е най-въздействащият и активизиращ цвят. Неговото влияние е изключително интензивно. Червеното стимулира и възвръща енергията и самоувереността, но също символизира агресия и арогантност. Символ е на разкош, но понякога издава цинизъм и насилие. Червеното издава необходимостта да се бориш. Този цвят стимулира апетита и подтиква към разговори.  Влияе затоплящо на хора, които постоянно чувстват, че им е студено.