fbpx
Резервирай
Кафява стая 306 Жан Ебютерн / Пол Гуилауме2018-11-21T16:09:37+02:00

306 Жан Ебютерн / Пол Гуилауме

  • Невероятна гледка към дъбовата гора

  • 42 инчов LED телевизор

  • Южно изложение

  • Инфрачервена топлина от кварцов камък

  • Уютен мокет

Портрет на Жан Ебютерн Амадео Модилиани Името на Жан Ебютерн е неразделна част от това на Амедео Модилиани. Изненадващо или не, тъжната истина е, че смъртта, а не живота ги свързват завинаги. Общоизвестно е, че тя се е самоубила в деня след смъртта на Модилиани и е погребан в същия гроб. Тя не доживява 22-рия си рожден ден.   В историята на изкуството тя е представена в ролята на последната, но не и по важност, муза на Модилиани. Популярната литература и киното многократно използват образа й за да представят своя прочит на историята на живота на великия художник, предстяйки я като младо момиче, посветено на мъжа си. Това изглежда малко банално: защо не предшественицата и Симон Тиру, която е родила син на Модилиани, на когото пък той е отказал да признае? Тя също е била млада и влюбена в него, макар, може би , не толкова отдадена.   

Paul Guillaume, Novo Pilota Амадео Модилиани Paul Guillaume е двадесет и три годишен, когато Модилиани рисува този портрет. Вече утвърден търговец на l’ Art Nègre (негърско изкуство), Guillaume е представен като “нови рулеви” и защитник на съвременното изкуство. Името му е отчетливо изписано в горния ляв ъгъл; в горния десен звездата на Давид е придружена от надписа “Стела Марис ” ; “Novo Pilota” е изрисувано като със замах в долния ляв край. Модилиани подписва картината в долния десен ъгъл, добавяйки свастика, която преди да придобие негативната си конотация, е била призната за санскритски символ и означава “добра поличба”.

Кафявото е цветът на земята. Издава необходимост на бъдеш “приземен”. То символизира стабилност, благонадеждност, издържливост. Асоциира се с мъдрост и дълголетие.