fbpx
Резервирай
Сива стая 307 Бала на Мулен Руж2018-11-21T16:10:18+02:00

307 Бала на Мулен Руж

  • Невероятна гледка към дъбовата гора

  • 42 инчов LED телевизор

  • Южно изложение

  • Инфрачервена топлина от кварцов камък

  • Уютен мокет

Бала на Мулен Руж 1876г РеноарМаслени бои   Тази картина безсъмнено е най-забележителната творба на Реноар за средата на 70-те години на 19-ти век, част от изложбата импресионизъм през 1877. Чрез присъствието на някои негови приятели, Реноар цели да придаде чувството от радостната и оживена атмосфера, присъстваща по време на известния танц на градините Монтмартр. За изрисуването на движещата се тълпа, обляна от естествена и изкуствена светлина, е използвана четка с ярки, светли цветове. Някак размътеното впечатление от сцената предизвиква негативни реакции от тогавашните критици.

Това изобразяване на известния Парижки живот, с иновативния си стил и отличителен формат, белег на художническите амбиции на Реноар, е един от шедьоврите на ранния импресионизъм.

Лилавото е интензивен цвят със силно действие. В по-студения си нюанс, има детоксикиращи свойства. Пречиства и освобождава. Свойствата на лилавия цвят зависят от това дали е в топла или студена гама. Виолетовото, което е с по-голямо съдържание на червено, свързва тялото и умът и е със силно положително влияние при медитация. То също стимулира креативната част на мозъка.